Ai grija… la culori !

Guest post scris de Simpa.

Stau şi privesc. Privesc oamenii din jur, prietenii, cunoştiinţele şi le atribui culori. Verde pentru optimişti, roşu pentru pesimişti.  Nu după mult timp îmi dau seama că majoritatea sunt tonuri de maro.

Am cunoscut persoane ce-aveau culoarea verde aprins. Erau enervant de optimiste. Parcă nu înţelegeau ce înseamnă să suferi, să-ţi pierzi speranţa, să cazi, să nu crezi. Aceşti oameni pot fi uşor confundaţi cu cei nepăsători sau mai rău, naivi şi inocenţi. Zâmbetul este arma lor. Nu contest beneficiile unei gândiri pozitive sau ale unui zâmbet (chiar cred ca o zi fara zambete este o zi fadă). Cu siguranţă cu toţii am avut momente în care soluţia problemelor noastre a fost o abordare optimistă, încrezătoare. Programarea neuro-lingvistică vinde optimismul ca şi pâinea caldă. Apreciez NLP-ul însă uneori îmi vine să pocnesc în faţă o persoana care, cu un zâmbet exersat şi împietrit,  îmi vorbeşte despre ce frumoasă este viaţa şi lipsită de griji. Să fim serioşi, Life Is War!

De cealaltă parte sunt persoanele roşii. Aceştia te pot duce la disperare sau mai rău, te pot trage după ei, sunt ca o gaură neagră a sentimentlor. Pentru ei viaţa nu are sens. Totul este lipsit de sare şi piper, o existenţă fără gust. Parcă toţi sunt nepoţii lui Cioran (ceea ce nu este exclus ţinând cont de tânăra generaţie emo)! Dacă pe cei verzi i-am lovit, la cei roşii îmi vine să urlu, să strig: Wake up, life is wonderful!

Nu-mi plac extremele! Nu-mi plac oamenii lipsiţi de echilibru, care nu reuşesc să formeze curcubee. În zilele noastre toţi vor să fie la extreme, să iasă din cotidian. Prefer oamenii normali. Acei oameni care sunt un pastel şi care în anumite momente ale vieţii reflectă tuşe de culori. Uneori zăreşti nuanţe de verde, alteori de roşu însă tot timpul pe un fundal maro.


2 Comments

  • Reply Nicu |

    Nici mie nu imi plac oamenii aflati intr-o extrema sau alta. Dar totusi un om fericit in orice situatie ma enerveaza mai tare decat unul pesimist. Macar cel pesimist ma pregateste pt ce e mai rau.

    Imi place asemanarea ta folosind culori.

Lasa un comentariu