Injuraturi in scopuri caritabile

Cutia cu bani

Cutia cu bani

Uneori, stresul de la locul de munca va poate creste considerabil tensiunea.

De la un timp, invatati sa controlati asta – si sa va canalizati nervozitatea spre un scop constructiv (da, se poate).  Insa pana atunci, e posibil sa va manifestati in diverse moduri nu tocmai demne de lauda. De exemplu, injurand.

Sigur – injuratura este deseori privita ca o eliberare. De multe ori insa nu face decat sa amplifice stresul, pentru ca – nu-i asa – nicio problema nu se rezolva de la sine printr-o simpla injuratura. Chiar nu se rezolva, credeti-ma pe cuvant 🙂

Cand constientizati asta – e momentul sa faceti doua lucruri. Primul ar fi – evident – sa va decideti sa nu mai injurati. Oricum nu va ajuta cu nimic. Al doilea ar fi sa alegeti procedeul prin care veti renunta la acest obicei. Pentru ca nu va puteti “lasa” de la o zi la alta, mai ales daca pana in acel moment ati facut uz aproape zilnic de o impresionanta colectie de cuvinte colorate.

O buna modalitate pentru a realiza asta e o cutie in care sa puneti cate o suma modica (sa zicem – un leu) de fiecare data cand va scapa cate o expresie licentioasa. Daca sunteti mai multi (din acelasi grup) dornici sa va auto-impuneti aceasta regula, atunci e cu atat mai bine. Oricum, ideea e sa nu existe exceptii. Adica – odata ce regula e instituita – sa fie taxata absolut orice injuratura, indiferent de gravitatea ei.

Cei care s-au imbolnavit cronic de febra expresiilor colorate pot chiar sa plateasca in avans 🙂

Poate parea aiurea la inceput, dar pe masura ce banii va migreaza din buzunare in cutie – veti simti diferenta. Si va veti gandi de doua ori inainte sa deschideti gura. Desigur – va trebui sa va tineti pana la capat de regula mai sus mentionata.

Odata pe saptamana, la doua saptamani sau odata pe luna – puteti dona continutul cutiei cuiva care are intr-adevar nevoie. Unui cersetor, de exemplu.

Sigur, asta nu inseamna ca nu puteti face donatii in scopuri caritabile si la finalul “terapiei” sau inainte de inceperea ei. Scopul e doar ca – pe parcursul “tratamentului” – sa nu folositi continutul cutiei in folosul propriu. Pentru ca atunci n-ati rezolvat nimic.

P.S.: Da, e o metoda probata de multi. Faptul ca injuraturile n-ajuta deloc l-am constientizat insa acum suficienta vreme.

Sursa imaginii – Flickr.


Lasa un comentariu