Femeia adevarata

Guest post scris de Simpa.

Avem tendinta de a cere de la cei din jurul nostru mai mult decat oferim noi insine. Punem stachete asa de inalte pentru ceilalti, incat nici noi nu le putem atinge. Iar atunci, atunci cand realizam ca cei de langa noi nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor noastre – suntem dezamagiti.

Gabriel Garcia Marquez spunea: “Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti”.

Este un sfat bun, un sfat care dainuie din vremea anticilor – “Nosce te ipsum!”. “Cunoaste-te pe tine insuti” si as continua “si cum vrei sa fii!”. Pornind de la aceasta idee – de cunoastere si dezvoltare personala – fiecare defineste femeia adevarata in felul sau.

Iar din punctul meu de vedere, o femeie adevarata …
… e o fiinta curioasa.
… e seducatoare.
… e sincera.
… e naturala.
… are stil.
… stie ce vrea.
… nu poate iubi un barbat inferior ei.
… simte nevoia sa admire pentru a se darui.
… nu accepta sa fie sclava decat daca isi leaga singura lanturile.
… isi asuma riscul de a iubi cu toata fiinta ei.
… tinde spre mari realizari. Fiecare isi defineste aceste “mari realizari”, ele insemnand pentru fiecare altceva.

Iar mai presus de orice, o femeie adevarata nu e perfecta. La urma-urmei, de-asta e adevarata 🙂

Sursa imaginii – link.


3 Comments

 • Reply Nicu |

  Am cateva intrebari 🙂 ce inseamna barbat inferior ? si ce inseamna a alege sa fi sclava ?

 • Reply simpa |

  @Nicu
  Pai in primul rand nu ma refer la „barbat inferior” ca si termen individual, este o comparatie intre o femeie si un barbat, intre doua personalitati. Fiecare persoana are un anumit nivel de dezvoltare, astfel avem tendinta de a ne cauta persoane asemanatoare noua ca si nivel intelectual, ca si principii de viata, ca si potrivire fizica, compatibilitate mai exact.
  Referitor la expresia „nu accepta sa fie sclava decat daca isi leaga singura lanturile” este vorba despre libertatea si independenta unei femei. O femeie adevarata are puterea si curajul de a alege ce face cu viata ei. Iar uneori femeile aleg sacrificiul. Nu este un sacrificiu cerut, o obligatie, ci este un dar sincer, un abandon.
  Sper ca te-am lamurit si poate imi spui tu cum vezi femeia adevarata? 🙂

 • Reply Nicu |

  Da, acum aceste puncte imi sunt mult mai clare, multumesc pentru explicatie 🙂
  Mie imi este foarte greu sa spun la modul general cum este o femeie adevarata dar pot spune pe scurt, aspecte pe care le apreciez la o femeie.

  Cea mai importanta trasatura este sinceritatea, indiferent de situatie daca spui adevarul totul iese mai bine in cele din urma.

  Al doilea lucru este comunicarea, respectiv sa poata sa spuna ce ii place si ce nu, cum ziceai mai sus multe femei aleg sacrificiul dar aleg acest lucru in mod gresit. Pentru a ma face mai bine inteles am sa dau un exemplu. Daca ii aduci cadou o ciocolata persoanei iubite, si ea, desii nu ii place ciocolata, dar ii place de tine iti multumeste si spune ca e foarte buna. Aici mesajul este inteles gresit si tu vei continua sa cumperi ciocolata. La un moment dat va ajunge sa te urasca pentru asta si tu nici nu vei sti dece. Drept urmare e important sa faci inteles cine esti cu adevarat si ce iti place.

  Alte trasaturi importante sunt dupa cum ai precizat si tu, sa fie naturala, seducatoare si de a risca sa se deschida sufleteste fata de persoana iubita.

  Intradevar o femeie nu trebuie sa fie perfecta, pentru ca nu poti iubi ceva perfect numai aprecia. Si cand te indragostesti de cineva iti place felul lor de a fi si faptul ca exista.

Lasa un comentariu