Nu viteza cauzeaza probleme

Nu sunt tocmai un sofer model. Poate si faptul ca zburd pe doua roti in loc de patru are un amestec in toata chestia asta.

Imi place viteza si ma las uneori dus de val, insa imi place si sa respect anumite limite. Mai ales de cand am fost trei luni pieton, din cauza c-am gadilat acceleratia prea tare. Imi place sa cred ca pot vedea limita dintre pasiune si inconstienta, oricat de subtire ar fi ea. Si c-o respect.

Ieri a fost timp frumos, mare parte din zi. Asa c-am iesit – insotit de cea draga mie – la o tura in afara orasului, cu motocicleta. Ca sa profitam de soare.

La intoarcere am intalnit in trafic un sofer de BMW mult prea grabit. Sau distrat, cine stie. Oricum, era mare amator de cascadorii pe asfalt. Iar prin asta inteleg o serie de depasiri imprudente si figuri de cascador wannabe, prin care-i punea in pericol si pe ceilalti de pe drum.

Aveam impresia ca dorea – inainte de orice – sa iasa in evidenta. Sa vada ceilalti ce sofer “bazat” e el. Mergeam in coloana, cu viteza destul de mare. Din sensul opus venea – la fel de grabit – un Audi. Care aproape c-a fost nevoie sa intre in sant, ca sa se dea la o parte din calea soferului de BMW care tocmai se angajase (din nou) intr-o depasire cel putin riscanta.

Toti cei din coloana ne-am dat la o parte, pentru ca BMW-ul sa poata trece. Si nu din respect, ci ca sa scapam de el. Si-am scapat – pentru ca in scurt timp am intrat intr-un sat si am redus (regulamentar) viteza. Spre deosebire de “bazatul” de care spuneam, ce disparea incet in zare.

Am revazut insa BMW-ul la cateva minute dupa aceea, intr-unul din satele urmatoare – la sfarsitul unei lungi linii negre de pe asfalt, ce marca o frana violenta. Ii lipseau doua roti si era proptit bine de tot cu botul intr-o masina care (cred ca) fusese parcata pe marginea drumului. Cred ca cele doua roti le-a pierdut cand a trecut (cu partea laterala) peste o bordura.

In jurul masinilor avariate era stransa o multime de curiosi care pareau a-si da cu parerea. Nu cred c-au fost victime. Toata lumea parea in regula – fizic, cel putin. Ma intrebam insa daca viteazului cu bolidul acum schilod ii mai venise intre timp mintea la cap. Sincer, sper ca da. E bine sa invatam din propriile greseli, cu atat mai mult cu cat – daca le repetam – ne pot fi fatale.

Nu viteza cauzeaza probleme. Ci inconstienta si prostia.


4 Comments

 • Reply Nelu |

  NU Viteza ucide!!!

  INCONSTIENTA, PROSTIA, LIPSA DE EXPERIENTA, NEATENTIA, TERIBILISMUL ucide …

 • Reply UnulNou |

  Cunosc pe cineva care a omorat doi oameni cu imprundenta (si BMW-ul) lui. Si nu, nu s-a invatat minte.

 • Reply El Vechio |

  Ai depasit viteza legala maxima cu mai mult de 50 km/h inainte de a fi trimis 3 luni la repaos de la condus? (fac scoala de soferi si de aia imi antrenez mintea cu astfel de detalii necesare)

 • Reply admin |

  @Nelu : De acord.
  @UnulNou : Pacat. Pentru greselile lui au platit altii.
  @El Vechio : Da. Cum spuneam, nu sunt tocmai un sofer model.

Lasa un comentariu