Ipocrizie in sutana

Nu-mi place politica. Nu am un candidat favorit, la alegerile care vin. Tot ceea ce simt fata de clasa politica din Romania de azi se rezuma la un imens dispret. Inca-s de parere ca ultimii politicieni de marca (in sensul cel mai real al expresiei) pe care i-a avut tara asta au fost Bratienii. Care probabil ca s-ar rasuci in morminte daca ar vedea ce s-a ales acum de mostenirea lor liberala.

Nu-s nici chiar cel mai mare fan al bisericii si al preotilor. Cei care ma cunosc stiu asta – unii, poate chiar prea bine. Nu, nu sunt ateu. Cred si eu in existenta unei Divinitati, doar ca n-O pun in aceeasi oala cu biserica. Din motive pe care-o sa le explic poate, candva.

Circula zilele astea pe net clipul urmator. Cel care vorbeste e protopopul Gheorghe Sincan, care acum cateva zile spunea “sa facem voia Domnului, sa-l votam pe Dorin Florea” – la lansarea candidaturii acestuia din urma din partea ApMS pentru primaria orasului Tirgu Mures.

Sigur, parerile despre ceea ce se vede (si mai ales, despre ceea ce se aude) in clip pot fi impartite. Fiecare poate judeca dupa bunul sau plac. Mie unul nu-mi ajung insa cuvintele pentru a descrie ipocrizia de care da dovada protopopul (iar cand vine vorba de cuvinte nu stau tocmai rau). Nu stiam insa ca Divinitatea are culoare politica.

Rusine sa-ti fie, Gheorghe Sincan. Acum si-n vecii vecilor, amin.


One Comment

Lasa un comentariu